On Günden azca Süreli Ev hizmetleri İşveren başvuru ve Sorgulama işlemleri nasıl yapılır?


On Günden azca Süreli Ev hizmetleri İşveren başvuru ve Sorgulama işlemleri nasıl yapılır ? Konunun devamında sizlere bu işin püf noktalarını anlatmaya çalışacağız.

Hangi İşler Ev Hizmeti Sayılır?
Ev içinde yaşayanlar tarafınca yapılabilecek temizlik, ütü, yiyecek yapma, çfakatşır, bulaşık yıkama, alışveriş ve bahçe işleri ile çocuk, yaşlı yada özel bakıma ihtiyacı olan kişilerin bakım işlerinin ev halkı dışındaki bireyler tarafından yapılması işleri ev hizmeti sayılacaktır.
Çocuk, yaşlı veya özel bakım işinin ev hizmetinde çalışanın evinde yahut hastane, bakımevi vb yerlerde yapılması da ev hizmeti sayılacaktır.
Aynı evde oturan üçüncü dereceye kadar akraba olanların yaptıkları işler ev hizmeti sayılmayacaktır.

Ay içinde 10 günden az çalışan gündelikçilerin sigortalanması ve primlerinin ödenmesi için; gündelikçi çalıştıran kişilerin öncelikle e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. Bu şifre ile www.Turkiye.Gov.Tr sistemine giriş yaparak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

İşveren Başvurusu iyi mi Yapılır?
Aşağıdaki bağlantıdan önce e-Devlet sistemine daha önceden PTT Şubesinden almış olduğunuz şifre ve T.C Kimkik numaranızla sisteme giriş yapınız ve aşağıdaki yönergeleri takip ederek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

4A On Günden azca Süreli Ev Hizmetleri İşveren başvuru ve Sorgulama için Tıklayınız
10 günden az süreli

Bilgilendirme duyurusunu okudıktan sonra “Devam Et” butonuna basarak ilerleyiniz.

On günden az çalışanlamış olur başvuru

Sonraki açılan ekranda;

Gündelikçi çalıştırılan ferdin T.C. Numarası ve çalıştığı gün seçilir. Çalıştırılan ilgili günde bildirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ay sonunda SGK’nın bu ekranı kullanılamamaktadır. Bu nedenle işlemlerin internet ortmanında yapılması imkanı ortadan kalkmaktadır.

“Kaydet” butonuna basılarak işlem tamamlanmış olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl Kapatılır Dilekçe Örneği

Çalışılmadığına Dair Bildirim Giriş Sistemi Geçici İş Göremezlik İşveren İşlemleri

SSK Cep No Telefon Ekleme SGK